Zombiemeikin tekeminen helposti

zombie meikki

Onko Walking Dead lempi-tv-sarjasi? Haluatko näyttää zombilta naamiaisissa? Lue lisää ja 

opi, miten voit luoda nopean zombimeikin. 

Mutta mitä ihmeen zombeja? Miksi halutaan näyttää niiltä? Modernien zombien lyhyt historia on seuraavanlainen. Vaikka zombielokuvia on tehty aina 1930-luvulta asti, on yhden elokuvan ansiota. Richard Mathesonin vuonna 1954 ilmestyneessä romaanissa I Am Legend kerrottiin pandemiasta, jossa lähes kaikki ihmiset muuttuivat verenjanoisiksi vampyyreiksi.  

Tämä romaani inspiroi George A. Romeroa, joka muutti zombeihin suhtautumista ikuisesti  Night of the Living Dead -elokuvallaan. Tässä elokuvassa näytettiin että zombit syövät elävien ihmisten lihaa ja ne voidaan tuhota vain ampumalla (tai muuten vahingoittamalla) niiden aivoja. 

Romero teki myös elokuvat Dawn of the Dead ja Day of the Dead, joissa nähtiin Tom Savinin kädenjälkeä. Savini on tärkein yksittäinen syy sille, miltä esimerkiksi Walking Deadin zombit ja muut 2010-2020 -lukujen zombit näyttävät nykyään. Jos haluat saada kunnollisen zombie meikki -kurssin, osta jokin Savinin opaskirjoista! 

Kotikonstein pelottava zombie meikki 

Zombie meikki voidaan kuitenkin tehdä melko helposti kotikonsteilla tavallisilla meikeillä. Halutessasi voit hankkia myös kunnollista tekoverta, jolla saa kruunattua zombie meikin, mutta se ei ole pakollista. 

Meikkiä varten tarvitset seuraavia tuotteita: 

  • Silmien pohjamaali
  • Pohjustusvoide 
  • Harmaa luomiväri
  • Punainen luomiväri
  • Musta luomiväri
  • Musta luomivärikynä
  • Kulmakarvameikki
  • Musta ripsiväri
  • Tummanpunainen huulipuna
  • Tekoverta

Ensiksi puhdista kasvosi. Liota puuvillatyynyä puhdistusnesteellä ja pyyhi se kasvojen poikki lian ja roskien poistamiseksi samalla, kun se antaa kosteutta. Tämä luo puhtaan pohjan kasvoille meikin levittämistä varten. Tämän jälkeen sekoita silmän pohjamaalia silmäluomille sekä suoraan silmien alapuolelle. Seuraavaksi valitse ihosi värisävyä kohden 2 – 3 vaaleampaa pohjamaalia sekä maalaa meikkisienellä kasvosi, kaulasi ja olkapääsi tällä. Kuolleet eivät punastele!

Harmaata, mustaa ja punaista – niistä syntyy zombie

Harmaalla luomivärillä saadaan zombifiilistä kasvoille. Aloita poskista, laita kevysti ohimoille ja kulmien alle sekä maalaa nenää sen kärkeä myöten. Kuolleen ilmeen saamiseen toimii hyvin viininpunainen luomiväri silmänalusissa, joka ulottuu silmänkannen ohi koko silmän ympärille. 

Silmien sisäkulmiin puolestaan kannattaa laittaa mustaa varjostusta. Verisuonien piirtäminen tapahtuu tekemällä kiemurtelevia viivoja silmäluomiin ja silmien alle. Tähän käy musta eyeliner. Joskus punainenkin toimii! Tai molemmat yhdessä: käytä sivellintä, jossa on mustaa ja punaista luodaksesi suonet, jotka usein elokuvassa ovat syntyneet epidemian tai taudin seurauksena. 

Huuliin tulee valita syvä viininpunainen huulipuna. Laita sitä varovasti huulten keskelle ja sekoittele väriä ulospäin sormenpäillä.  Pölytä tummanpunaista luomiväriä myös suun ympärille ja tarvittaessa mustaa varjostusta suun kulmiin. Ontto solisluu ja kaulan alue tulee myös muistaa meikkauksessa. Laita harmaata luomiväriä solisluun kaareviin kohtiin ja kaulaa pitkin. Punaisen varjon lisääminen sierainten ympärille ja kulmakarvojen yläpuolelle tekee tunnelmaa kävelevästä kuolleesta. 

Tekoverta ja nestemäistä lateksia

Tekoveri on valinnainen mutta sillä voit nostaa zombimeikin aivan nextille levelille. Parhaita tekoverejä voit myös laittaa suuhusi, mutta voit halutessasi myös meikata sitä siveltimellä tai sormenpäillä haluamillesi alueille. Jos haluat autenttisen verenvuodon fiilistä, nestemäinen lateksi on pakollinen osa zombie meikki -operaatiotasi. Sitä on helppo levittää ja tällä aineksella saa aikaan inhottavan realistisen lopputuloksen, sillä lateksin päälle on helppo tehdä “haavoja” ja “puremia”.

Jos haluat luoda pyöreän zombin pureman ihoon, piirrä nestelateksia vanupuikolla painelemalla ja nostelemalla. Käytä hiustenkuivaajaa lateksin jähmettämiseen. Tämä kestää minuutin tai kaksi. Peitä alue mustalla meikillä ja sivele sitten reilusti punaista haavan keskelle. Sivele mustan alueen päälle kevyesti punaista. Sitten purema pitää häivyttää muuhun ihoon. Taputtele sormillasi tummansinistä mustan reunan ympärille. Levitä vähitellen vähemmän väriä haavaa kohti. Lopuksi levitä punaista sinisten alueiden päälle ja sulauta se ihosi väriin mustelman ulkopuolelle.