Rivitalon terassin sisustus ei ole vaikeaa

rivitalon terassin sisustus

Pienen terassin omistajilla on aivan yhtäläinen oikeus ja mahdollisuus nauttia ulkoilmaelämästä. Tässä artikkelissa kerrotaan tilaa säästäviä vinkkejä teemaan rivitalon terassin sisustus. Vinkit ovat kaiken lisäksi vielä erityisen helppoja. 

Varsinkin kaupunkilaisilla ei ole useimmissa asunnoissa paljoa tilaa terasseille. Mutta toisaalta suuri terassi voi tuntua tyhjältä, jos siellä ei ole ihmisiä – ja tämähän on itse asiassa omakotitaloasujien terassien ongelma useimmiten. Toki monet haluavatkin pysyä rauhassa.

Pienten huoneiden sisustuksesta mallia 

Voit lainata ja parastaa pienissä huoneissa käytettyjä tekniikoita, kun mietit rivitalosi terassin sisustusideoita. Valitse vaikkapa terassikalusteita, jotka jättävät enemmän avointa lattiatilaa. Käytä korkeita, kapeita istutusastioita, jotta katseet nousevat terassin lattialta. Voit myös ripustaa peilin terassille luomaan illuusiota suuremmasta tilasta kuin se onkaan.

Riippumatta istuimien muodosta, niiden sijoittelu terassin reunoille antaa sinulle enemmän käyttökelpoista tilaa. Pienet ulkosohvat ja nojatuolit toimivat mainiosti pienellä terassilla. Ne ovat myös varsin mukavia, joten niissä viihtyy pitkäänkin.  Istuimien lisäksi pienellä terassilla on hyvä käyttää ulkotilamattoja. Ne on tarkoitettu kestämään säätä, eivätkä ne yleensä ole kovin kalliita.

Penkit tarjoavat enemmän istumapaikkoja ja kaiken lisäksi ne vievät vähemmän tilaa kuin tuolit. Penkeillä voidaan myös säilyttää tyynyjä, jolloin se on monikäyttöinen huonekalu pienellä alueella, kuten rivitalon terassilla. Penkit ovat myös useimmiten juuri sopivan  kokoisia, jotta niihin voi laskea juoman tai kirjan.  

Jos sinulla on jo terassikalusteita kuten vanhoja, kuluneita penkkejä tai puutarhatuoleja, jotka ovat nähneet parempia päiviä, kannattaa kokeilla niiden spraymaalausta. On nimittäin hämmästyttävää, miten paljon eroa uusi väri voi saada aikaan.

Pyöreällä pöydällä enemmän tilaa

Pienellä terassilla kätevä on myös pyöreä terassipöytä, jossa ei ole teräviä kulmia. Se antaa huomattavasti enemmän tilaa. Myös korkeat sivupöydät voivat toimia kätevästi ruokapöytänä pienellä terassilla sen sijaan, että laittaisit tavallisen korkuisen sivupöydän tuolien väliin. 

Terassin ympäröiminen kasveilla saa sen tuntumaan intiimiltä ja romanttiselta. Lisäksi kukkapenkin istuttaminen pienen terassin reunoille saa sen näyttämään suuremmalta. Voit tehdä tämän vaikkapa rakentamalla istutusastiat terassin lattian reunan ympärille. Kasveja on helppo hoitaa ja kastella, ja lisäksi se toimii esteenä, joka estää ketään putoamasta rivitalon terassin reunalta.

Rivitalon terassin sisustuksessa kannattaa hyödyntää kaikki käytettävissä ja tarjolla oleva. Voit maksimoida seinätilaa ja kasvattaa pystypuutarhaa tee-se-itse-kasviseinäprojektilla. Valitse siihen sellaiset kasviruukut, jotka sopivat terassin sisustussuunnittelun teemaan. Vinkkinä voit vaikkapa asettaa säleikön seinää vasten, jolloin kasvit pääsevät kasvamaan pystysuoraan. Näin saat tilaa säästävän ratkaisun, joka voi myös lisätä yksityisyyttä parvekkeella.

Muista auringon valon vaikutukset, vaikka elämmekin Suomessa

Rivitalon terassilla on myös hyvä suojautua auringolta. Asenna tätä varten kätevät aurinkopurjeet, jotta saat perinteisestä terassin aurinkovarjosta modernin version.  Monissa kaupoissa on valikoimissaan monia houkuttelevia värejä, jotka parantavat rivitalon terassin sisustusta. Kaiken lisäksi ne tarjoavat runsaasti varjoa ja auttavat estämään haitallisia UVA- ja UVB-säteitä. Aurinkopurjeet ovat edullinen varjostusvaihtoehto. Koska ne ripustetaan yläpuolelle, ne vievät vain vähän tilaa. 

Rivitalon terassin sisustuksen ei tarvitse viedä sinua konkurssiin. Heittotyynyt ja sopiva ulkolattiamatto piristävät rivitalon terassia oivallisesti. Käytä vaikkapa yksinkertaisia istutusastioita, joissa on esimerkiksi kukkivia yksivuotisia kasveja. Poista rivitalon terassin ympäriltä sotkuisuus käyttämällä huonekaluja, jotka sisältävät ulos vedettäviä säilytystiloja. 

Näillä vinkeillä pääset varmasti nauttimaan Suomen kesäisestä säästä sisustamallasi rivitalon terassilla. Vaikka tilaa olisikin vain rajoitetusti, voit löytää ideoita esimerkiksi pienten tilojen ja huoneiden sisustusvinkeistä terassisi sisustamiseen.